2021-2022

Vissen

5 en 6 november 2022

Dennis wil een heerlijk rustige avond met zijn vriend André. De tafel is gedekt, de oesters liggen klaar en het huis is bijna schoon. Maar dan banjert iedereen zomaar zijn huis binnen om het over zichzelf te hebben en om te bepalen voor Dennis wat goed voor hem is. Dennis komt maar half in verweer, dus niks gaat zoals hij het wil. De enige die aan zijn kant staat is Suus. Maar Suus is een verzonnen vriendin, dus Dennis zal zelf zich hardop uit moeten spreken. Dat blijkt nogal moeilijk. En dus nodigt zijn moeder zichzelf bij hem aan tafel uit, verwacht André hem in een restaurant met een aantal zakenrelaties, ligt de kunstenares van de galerie haar gal te spuien op zijn bank en besluit de schoonmaakster volledig toe te geven aan haar kater.


Dat rustige avondje kan Dennis wel vergeten. De enige die lijkt te zien dat Dennis ruimte nodig heeft is Frans, de nieuwe flirt van Dennis’ moeder. Frans gaat nog van onverwachte betekenis zijn voor deze familie. Het wordt tijd dat iedereen wat eerlijker wordt en zich meer uitspreekt wat er nou écht speelt.


Het stuk Vissen laat zien dat een onverwerkt verdriet nog lang door kan werken, maar ook dat het nooit te laat is om erover te spreken.

Een woordje van regisseur Janna:


"Na een paar jaar geen vereniging geregisseerd te hebben, start ik met toneelvereniging Schakels weer op. En wat is het fijn om weer terug in het veld te zijn!

Het is meteen ook mijn kennismaking met deze actieve vereniging, het voelt als een mooie, frisse start. In het verleden heb ik veel eigen stukken gemaakt op locatie dus het is echt ontzettend leuk om weer eens ‘uit het boekje’ te mogen werken. Dan kan je juist weer veel meer aan de slag met het spel: waarom staat die tekst daar nou, en hoe breng je dat over op het publiek? Zo hebben we veel ontdekkinkjes gedaan in het repetitieproces en veel ‘aha’-momenten beleefd. In die gezamenlijke zoektocht zie je terug dat toneelspelen echt teamwork is. En ook al kan je elkaar als personages niet uitstaan en zou je het liefst een zwaar kunstwerk naar zijn of haar hoofd gooien, de acteurs zélf hebben juist de grootste lol met en om elkaar."

Daglicht maakt gelukkig

8 en 9 april 2022

 

Locatietheater in het oude BIK gebouw, door Toneelvereniging Schakels en Stichting Culturele Staten


Het unieke pand aan de Van Roozendaalstraat gaat binnenkort plaatsmaken voor een nieuwbouwplan met 51 nieuwe woningen. Wij als Toneelvereniging Schakels hebben dit bijzondere leegstaande pand als podium gebruikt. Met de theatermakers van Culturele Staten Kirsten Dijk en Bram van Oers, hebben we in drie weken tijd een voorstelling in het gebouw gemaakt en uitgevoerd.Dit project is mede mogelijk gemaakt door Stichting het Glaswerk, Stichting Muziek Opmeer en Jet Bik projecten BV.Het is een succes geweest. We zijn supertrots en dankbaar aan iedereen die hier aan mee heeft gewerkt om dit mogelijk te maken. In 3 weken tijd deze voorstelling te maken met een grote groep enthousiaste spelers en vrijwilligers.

Zonder de super gemotiveerde Theatermakers Kirsten Dijk en Bram van Oers hadden we dit niet kunnen realiseren. Ook de workshop van de percussionist Chris Colleye was zeer leerzaam.


Het filmpje laat delen van de voorstelling zien. “Daglicht maakt gelukkig” in vogelvlucht.Bestuur

Toneelvereniging Schakels