2017-2018

ROOIE SIEN

26 januari, 2 en 3 februari 2018

Rooie Sien
Rooie Sien
Rooie Sien
Rooie Sien
Rooie Sien
Rooie Sien
Rooie Sien

PLOT 

Rooie Sien, een heerlijk volksstuk met zo’n 20 spelers en veel liedjes. Het stuk is geschreven door Marius Spree, bewerking Beppie Nooy en Dick Nooy.
Rooie Sien (Marrie Scheerman) vertrekt in 1910 van Rotterdam naar Amsterdam om weer als hoertje te gaan werken. Haar man Ko (Jos Hoogland) heeft haar al eerder uit ‘het leven’ gehaald en probeert ook nu zijn vrouw over te halen thuis te komen. Helaas loopt dit geheel niet goed af. Sien overlijdt en laat dochtertje Sien (Cristel Schermer), die bij de ouders van Ko woont, achter. Eénmaal een knappe jonge vrouw geworden, lijkt de geschiedenis van moeder Rooie Sien zich te herhalen bij haar dochter Sientje. Zij raakt in de ban van de schnabbel artiest-entertainer Jan Meijer (Roen Hoogland). Haar grootouders (gespeeld door Nico Boots en Mary Danenberg) en vader vinden het maar niks, ze zijn veel te bang dat het met haar dezelfde kant op zal gaan als haar moeder. Met Jan Meijer vormt ze het duo Durand, eerst in een achteraf café en vervolgens in het Haagse cabaret ‘Chez Marie’. Sien en Jan trouwen niet, er komt wel een dochtertje. Op een gegeven moment ontstaat er wrijving en verwijdering tussen hen. Jan wil dat Sien zich laat prostitueren, maar dit weigert Sien. Als Jan met de fraaie blondine Angelique (Marieke Smit) een verhouding begint en bovendien met haar een nieuw duo Durand vormt, is hun relatie voorgoed voorbij. Sien blijft alleen achter met haar dochtertje. Dan staat haar (stief)vader op de stoep…..

Toneelvereniging Schakels Hoogwoud

Secretaris : Cor Groenland  |   Postadres: Marsstraat 41  |  1716 WG Opmeer  |  Tel 06-53394990  |  info@toneelverenigingschakels.nl


Sitemap

Home  ~  Voorstellingen  ~  2020  ~  2019  ~  2018  ~  2017  ~   2016 en verder  ~  Over ons  ~  Contact