2016 en ouder

2016: ALICE IN WONDERLAND

image9
image11
image10
image8

Alice (Marieke Koomen) is een doodnormaal meisje die op een dag met haar zus buiten gaat spelen. Ze verveelt zich omdat die zus van haar alleen maar een beetje zit te lezen in een boek zonder plaatjes. En wat heb je nou aan een boek zonder plaatjes?
Dan ziet Alice opeens een wit konijn (Cristel Schermer) met een horloge. Alice holt achter het konijn aan en valt natuurlijk in een konijnenhol. En zo komt ze in Wonderland terecht. De Rode Koningin (Astrid Groot) laat haar zien dat de wereld een heel groot schaakbord is. En als ze op de achtste rij komt, de laatste rij, dan zal ze koningin zijn! Maar voor ze daar is ontmoet ze de meest vreemde, maffe en gekke figuren die je je maar kunt bedenken. Want wat dacht je van de Gekke Hoedenmaker (Gerda Breed) en de Maartse Haas (Marieke Boots) die altijd thee drinken, of de vervelende tweeling Tweedeledee (Gerard Strooper) en Tweedeledom (Roen Hoogland). De wazige Witte Koningin (Simone ter Weijden), Lory (Femke Moons), Dodo (Ymie Bierma) en Bijna Schildpad (Marieke Boots), of… Het zijn er te veel om op te noemen. Niets is logisch in Wonderland, alles is onbegrijpelijk en raar.
Probeer het verhaal dus maar niet te begrijpen, het lukt je toch niet! Geniet gewoon van alle vrolijke, spannende en vreemde dingen in deze voorstelling!

2015: LANG EN GELUKKIG

LL1
LL2
LL3
LL6
LL7
LL8
LL4

Lang & Gelukkig, een sprookjesmix waarin niets is wat het lijkt. Assepoester (Cristel Schermer) wordt gepest door haar boze stiefmoeder (Marjan Koomen) en haar stiefzussen Paris en Hilton (Elske Ringersma en Simone ter Weijden). Roodkapje (Marieke Smit) krijgt gevoelens voor de boze wolf met imagoproblemen (Mark de Lange). Klein duimpje (Elske Ringersma) maakt een carrièremove en prins Roderick van Oranje Nassaukade (Gerard Strooper) wordt door zijn moeder, de koningin (Anneke Beers), tegen zijn zin uitgehuwelijkt. Alle ontwikkelingen komen tot een climax op het Grote Bal….

En het publiek hoeft alles behalve stil te zijn om deze voorstelling in zijn totaliteit te beleven. Men kan meezingen, waarschuwen voor gevaar en Knoop (Jochem Frankfort) wakker schudden. Al met al een zeer diverse en komische voorstelling waarbij, zowel voor kinderen als voor volwassenen, voldoende boodschappen en dubbele lagen zichtbaar worden.

Toneelvereniging Schakels Hoogwoud

Secretaris : Cor Groenland  |   Postadres: Marsstraat 41  |  1716 WG Opmeer  |  Tel 06-53394990  |  info@toneelverenigingschakels.nl


Sitemap

Home  ~  Voorstellingen  ~  2020  ~  2019  ~  2018  ~  2017  ~   2016 en ouder  ~  Over ons  ~  Contact